Thuisbatterijen
Ook na zonsondergang wil je blijven genieten.
Een thuisbatterij is een innovatief systeem waarmee huishoudens de energie die ze zelf opwekken, bijvoorbeeld via zonnepanelen, kunnen opslaan voor later gebruik. Deze batterijen maken het mogelijk om zelfvoorzienend te worden in je energiebehoefte, door de elektriciteit die je op zonnige dagen produceert, op te slaan en te gebruiken wanneer de zon niet schijnt, bijvoorbeeld 's avonds of tijdens bewolkte dagen. Naast het vergroten van de zelfvoorzienendheid, biedt een thuisbatterij ook voordelen zoals lagere energiekosten, meer flexibiliteit in het energiebeheer, en bescherming tegen stroomstoringen(*). Bovendien draagt het bij aan een duurzamer energieverbruik door het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en het optimaliseren van het gebruik van hernieuwbare energie. In de context van de energietransitie, waarin steeds meer huishoudens overstappen naar groene energiebronnen, vormt de thuisbatterij een belangrijke schakel in het efficiënt benutten van duurzame energie.

Grootste voordelen van een thuisbatterij
Zelfvoorzienend
Met een thuisbatterij kun je de elektriciteit die je zelf opwekt met zonnepanelen opslaan voor later gebruik. Dit maakt je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet, vooral tijdens piekuren of als er stroomonderbrekingen(*) zijn.
Kostenbesparend
Doordat je minder stroom van het net hoeft af te nemen, kun je aanzienlijk besparen op je energiekosten. De opgeslagen energie kan ook gebruikt worden tijdens duurder geprijsde uren (meestal 's avonds), wat je elektriciteitskosten verlaagt.
Duurzaam
Door je eigen opgewekte zonnestroom op te slaan en te gebruiken, verminder je de vraag naar elektriciteit uit fossiele brandstoffen en ondersteun je de transitie naar duurzame energiebronnen.

Met de digitale meter in huis is een thuisbatterij een verzekerde meerwaarde om je energiefactuur te verlagen.
Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.
Enkele misvattingen over thuisbatterijen
Je elektrische wagen opladen is niet aan te raden met een thuisbatterij. Een gemiddeld gezin plaatst een batterijcapaciteit van 5 tot 7 kWh, dit is een grote hulp na zonsondergang om het energieverbruik op te vangen van het huishouden. Een elektrische wagen heeft al gauw een batterijcapaciteit van 50 kWh.
Ook bestaande zonne-installaties met groenestroomcertificaten kunnen een thuisbatterij plaatsen. De bestaande omvormer kan zonder problemen vervangen worden door een hybride variant, zo kan je zorgeloos een thuisbatterij aanschaffen voor je zonnepanelen.
(*) Een thuisbatterij is niet persé een hulp bij stroomuitval, een standaard opstelling is niet geschikt om in te vallen tijdens een blackout. Een batterypack bestaat in verschillende groottes en sterktes, zo zijn de kleinste modellen ook niet in staat om je volledige energievraag te dekken.
Heb je nog meer vragen over een thuisbatterij? Aarzel niet om ons te contacteren.



